Chiptuning Clinge

Veilige chiptuning Clinge van jouw auto

Je bent tevreden met jouw auto, en je sleutelt verder om de beste balans te vinden tussen mooie looks en optimale prestaties. Onder de motorkap wordt er steeds meer geregeld met software, vanuit de fabrikant zijn de prestaties lang niet zo goed als mogelijk is. Dit komt omdat de motormanagement software is gemaakt op standaard specificaties, niet op de maximale capaciteit. Het is mogelijk om jouw auto optimaal te laten functioneren met chiptuning Clinge. Met deze methode zal jouw auto gemiddeld 25% meer vermogen krijgen. Een bijkomend voordeel is dat de auto tunen ook nog het brandstofgebruik aanzienlijk kan verlagen. Tot wel 15% met een paar uurtjes chip tuning. Je begrijpt wel dat je niet zomaar de standaard software instellingen kunt aanpassen, je loopt dan de kans om schade aan jouw auto te veroorzaken. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van een auto tunen. De oplossing is snel, veilig én betaalbaar, ook bij jou in de buurt.
Chiptuning Clinge
Chiptuning Clinge
Kies ook voor chiptuning Clinge en lees alles wat je moet weten op deze pagina.

Waarom zou je een auto tunen in Clinge?

Op zich is chiptuning niet zo mysterieus als het wellicht lijkt. Iedere moderne auto bezit een combinatie van hardware en software die op elkaar afgestemd zijn. In de fabriek wordt deze balans op een standaard wijze ingesteld. Zo voldoet de auto precies aan de standaardwaarden zoals de fabrikant deze heeft bepaald. Maar dit zijn lang niet altijd de optimale instellingen. In tegenstelling tot nieuwe banden, ergens een bout aandraaien of een extra gat boren, kun je zelf niet zomaar de software aanpassen. Je kunt wél je auto chippen Clinge en het optimale uit jouw voertuig te halen. De onderdelen veranderen niet (dit is optioneel wel mogelijk), de software wordt geoptimaliseerd voor jouw specifieke voertuig.

Dit zijn de vijf voornaamste redenen voor een chip tuning Clinge:

  1. Je kunt sneller optrekken dan ooit tevoren.
  2. Schakelen gaat prettiger en voelt beter.
  3. Het geluid van de motor klinkt beter dan ooit.
  4. De auto rijdt zuiniger omdat de motor beter in balans is.
  5. Een auto chippen brengt geen schade toe aan het voertuig.

Hoe werkt chiptuning Clinge?

Er zijn twee vormen van chip tuning mogelijk. Bij de meest eenvoudige en minst ingrijpende vorm wordt alleen de software geoptimaliseerd, bij de tweede optie worden ook extra onderdelen gemonteerd. Laten we deze twee methoden even apart toelichten:

Stage 1 Chiptuning

Na het maken van een afspraak kom je naar onze werkplaats bij jou in de buurt om je auto te chippen in Clinge. Je hoeft er dus niet het hele land voor af te reizen, dat is wel zo handig. Dat je na afloop een paar kilometer extra wilt rijden om direct het effect te voelen begrijpen we helemaal! We zullen de wagen aansluiten op een accu controller. Dit is belangrijk want tijdens chip tuning moet de accu stabiel op spanning blijven. Dan kunnen we de software van het motor management systeem in het voertuig uitlezen om daar een backup van te maken. Deze stap is belangrijk, want zo kunnen we altijd de wagen weer in de originele staat terugbrengen. De software instellingen zoals die voorgeconfigureerd zijn worden naast een database met andere installaties vergeleken. De versie die het beste aansluit op jouw auto wordt toegepast op de chip waarbij alleen verbeterde waarden worden gewijzigd. Door waardes van andere installaties te vergelijken met de huidige software is het mogelijk om heel snel tot een optimale configuratie te komen. Dit gaat niet alleen veel sneller dan handmatig de auto tunen, deze vorm van chiptuning Clinge is ook een stuk nauwkeuriger. En dat zonder ook maar een schroefje in de auto aan te passen!

5 voordelen voor professionele chiptuning Clinge

  1. UItgevoerd door specialisten met veel ervaring.
  2. Snel resultaat door geavanceerde database vergelijking.
  3. Speciale accu voeding voor verhoogde betrouwbaarheid.
  4. Backup van de oude instellingen voor een omkeerbaar proces.
  5. Aanvullende opties voor hardware tuning
Nu weet je hoe het standaard chiptuning proces in zijn werk gaat, laten we vervolgens even kijken wat er nog meer mogelijk is om het meeste uit jouw auto te halen.

Stage 2 Chiptuning Clinge

Eigenlijk gaan we in deze fase de volledige auto tunen. Er is geen enkel merk of model auto die perfect van de band komt rollen. Daar zijn meerdere redenen voor te bedenken. Dit kan te maken hebben met zaken die tijdens het ontwerp over het hoofd zijn gezien. Of fabrikanten houden zich aan strengere regels dan onze wetgeving voorschrijft om in zoveel mogelijk landen op safe te spelen. Daarnaast moeten ze ook rekening houden met een redelijke verkoopprijs, en ieder extra onderdeel kost geld. Soms heeft het gewoon te maken met het design. Niet iedereen houdt bijvoorbeeld van een extra grote uitlaat, dus richten ze het ontwerp op de gemiddelde eigenaar. Onze klanten zijn per definitie geen gemiddelde eigenaars. Wanneer je binnenstapt voor chip tuning Clinge dan ben je al direct een kritische automobilist die graag het onderste uit de kan wil halen. Wanneer je graag jouw voertuig in de originele staat houdt, dan kom je met software al een heel eind. Als je echt de grenzen op wilt zoeken is auto tuning meer iets voor jou! Samen bespreken we de mogelijkheden, die per merk en model kunnen verschillen. Zo kan een aangepaste koeling van de motor voordeel bieden, of een andere uitlaat. Je kiest zelf hoever je wilt gaan, en daar wordt de software ook weer op afgestemd. Je zult voortaan van iedere rit intens genieten, wetende dat je het optimale uit jouw voertuig haalt. Het spreekt voor zich dat deze maatwerk oplossingen hogere kosten met zich meebrengen, onze specialisten adviseren je graag over de opties die het meeste rendement opleveren.

Invloed op je rijgedrag

Als je gewend bent om het gas hard in te trappen, dan is het zeker mogelijk dat je een boete zult krijgen. Ook bestaat er een kans dat je ondanks de verbeterde prestaties toch meer gaat verbruiken. Dit komt namelijk omdat jouw vertrouwde bolide voortaan een wat ander weggedrag zal vertonen. Je trekt sneller op, je hebt meer vermogen waarmee het rijgedrag in veel gevallen ook sportiever zal worden. Dit is geen nadeel van chiptunen, maar meer een consequentie waar je als automobilist rekening mee moet houden. Kom dus niet bij ons klagen wanneer je een bekeuring krijgt voor te snel rijden, omdat jouw wagen plotseling veel beter rijdt! Een bedankje achteraf voor die extra power kunnen we wél waarderen!

10 meest gestelde vragen over chiptunen

1. Kan ik zelf tunen?

Misschien wel, maar als je dit niet eerder hebt gedaan raden we dit zeker niet aan. Ook als je een vriend hebt die beweert technisch te zijn, maar jouw ECU schade toebrengt, is dat geen prettig vooruitzicht voor jouw mooie auto. Wij werken met betrouwbare producten en vakkundige specialisten om problemen te voorkomen.

2. Wordt er een andere chip in mijn auto gezet?

Nee, we passen alleen de software in de ECU aan, we zullen geen chips vervangen of iets dergelijks. Het mooie van software is dat je de code kunt vervangen zonder de hardware aan te passen. Denk aan een update van je smartphone, of een nieuwe firmware voor je televisie of fotocamera. Er verandert helemaal niets aan de hardware.

3. Wordt alles handmatig ingesteld?

Nee, gelukkig niet. Daar zouden we uren mee bezig zijn, met vaak nog geen optimaal resultaat. We werken met een grote database met daarin reeds bekende instellingen, en laden op basis van het profiel de meest optimale settings op de chip. Sommige instellingen zullen ongewijzigd blijven, andere worden overschreven met nieuwe data. Dit werkt veel nauwkeuriger dan op de gok parameters wijzigen.

4. Is een auto chippen ‘street legal’ in Clinge?

In principe ja, je mag gewoon rijden met een geoptimaliseerde auto. We voeren de auto namelijk niet op, er worden geen modificaties aangebracht die in strijd zijn met de regels. We zorgen er alleen voor dat de hardware en software perfect op elkaar afgestemd is, zodat je het maximale uit jouw voertuig haalt. We geven hier geen garantie op, maar er zijn geen gevallen bij ons bekend dat klanten bekeurd werden na chiptuning. Bij stage 2 auto chippen en tunen is het een ander verhaal, wij kunnen je adviseren in welk soort aanpassingen toegestaan zijn.

5. Vervalt mijn garantie?

Laten we het zo stellen; de fabrikant beweert dat je garantie komt te vervallen, maar software tuning is niet te detecteren dus de kans dat je er problemen mee zult krijgen is minimaal. We steken onze hand er dus niet voor in het vuur, maar wij hebben nog nooit gehoord dat iemand door chiptuning geen fabrieksgarantie meer had.

6. Kan een auto tuning Clingeteruggedraaid worden?

Als wij de chiptuning uitvoeren is het inderdaad mogelijk om het proces om te keren. Want wij maken namelijk een back-up van de oorspronkelijke staat, je loopt dus geen enkel risico. Ben je zelf aan de slag gegaan of heeft iemand anders de ECU beschadigd? Ook dan zullen we ons best doen om jouw voertuig weer in optimale staat te brengen.

7. Wat gaat me dit kosten?

Chiptuning Clinge is maatwerk, De prijzen worden gebaseerd op merk en model. Wanneer je ook de hardware laat aanpassen zullen de kosten aanzienlijk hoger liggen. Omdat de motor zuiniger gaat lopen kun kilometervreters snel een flink deel van de kosten terugverdienen. Neem geheel vrijblijvend contact op voor een prijsopgave.

8. Is er nog meer mogelijk?

Jazeker. Naast de stage 1 chiptuning kun je ook kiezen voor stage 2 auto tuning waarbij we onderdelen van het voertuig kunnen vervangen voor verdere optimalisatie. Daarnaast zijn er nog aanvullende mogelijkheden op het gebied van software zoals het aanpassen van de roetfilters.

9. Hoe lang duurt een auto chippen?

Normaal gesproken zal chip tuning Clinge pakweg twee tot drie uur in beslag nemen. Dit hangt een beetje af van het merk en type auto. Er zijn namelijk modellen die wat meer moeite kosten, maar dit kunnen onze experts vooraf aangeven. Wanneer je ook onderdelen wilt laten vervangen zal het langer duren, reken dan vier tot vijf uur. We werken zo snel mogelijk, maar het resultaat moet uiteraard wel goed zijn!

10. Kan het fout gaan?

Ook software upgrades kunnen mislopen, gelukkig is dit niet automatisch einde verhaal. Zo is het mogelijk dat er tijdens het lezen of schrijven iets misloopt. Door gebruik te maken van een speciale accu kunnen we dit voor het grootste deel voorkomen, maar uitgesloten is het niet. Mocht het nodig zijn zetten we de oorspronkelijke versie weer terug, als dat niet mogelijk is bestaat er de mogelijkheid om de ECU uit de auto te verwijderen en direct op de EPROM de software te programmeren. De kans op dit soort taferelen is gelukkig zeer beperkt.

Jouw auto tunen in Clinge

Wil jij het optimale halen uit jouw auto? Kies dan voor chiptuning Clinge. Neem contact op met de locatie bij jou in de buurt, vraag naar een vrijblijvende offerte of plan direct een afspraak in. Je zult dan snel ontdekken waar jouw voertuig toe in staat is! Waarom zou je een nieuwe auto kopen als je de oude binnen enkele uren kunt upgraden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *